Bloggers Interview: Eline – haveadreamto.com

Eline van haveadreamto
Het is weer zondag, dus tijd voor een nieuwe `Bloggers Interview`. Een wekelijks terugkerend artikel waarin ik bloggers interview over wie ze zijn en waar ze over bloggen! Vandaag is het de beurt aan Eline van haveadreamto

1.Wie ben je? Hoe je heet, wat je hobby`s zijn , leeftijd enzo?
Hoi! Ik ben Eline Wijns. Ik woon in een plattelandsdorpje, in de Vlaamse Ardennen, in België samen met mijn ouders, broer en hondje Woofy. Dat klinkt heel idyllisch maar dat is het echter niet altijd hoor (maar gelukkig het grootste deel van de tijd wel !). In Juni heb ik een 7e specialisatiejaar “kantooradministratie en gegevensbeheer” afgerond en heb nu dus de diploma’s van ‘hulpboekhouder’ en ‘bedrijfsbeheer’ op zak. Ik kan dus eigenlijk aan de slag maar momenteel volg ik mijn 1e jaar hoger onderwijs aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Daar studeer ik voor leerkracht lager onderwijs. Pas rond mijn verjaardag (6 februari) zal ik de uitslag weten van mijn examens en dus weten of ik definitief ga verder studeren of definitief ga gaan werken, wordt dus nog vervolgd… Mijn hobby’s zijn lezen, films en series kijken, shoppen, reizen én natuurlijk bloggen dé combinatie van nog 2 andere hobby’s van mij namelijk schrijven en fotograferen.

Eline van haveadreamto2

2. Wat is je Blognaam en url en hoe zou jij je blog omschrijven? Wat vinden we zoal op je blog?
Mijn blognaam is haveadreamto (http://haveadreamto.com/). Toen ik voor mijn blog een naam zocht dacht ik meteen aan de “originele” naam die ik had gekozen om mijn twitter (anoniem) aan te maken zoveel jaren geleden ét voila mijn blognaam was er ! Ik ben tegenwoordig echter niet meer zo tevreden over mijn blognaam en plan die binnenkort aan te passen. Big news is coming your way!
Op mijn blog geef ik jullie een uniek kijkje in mijn leven en deel ik vooral persoonlijke dingen. Zoals echte persoonlijke posts maar ook bijvoorbeeld reviews van films, series en boeken en ik neem jullie mee op daguitstap, citytrip én op reis !

3. Hoelang blog je al op deze blog?
Eigenlijk onofficieel al bijna een jaar omdat ik eerst zo’n 6 maanden zonder domeinnaam heb geblogd om uit te proberen en te kijken of het mij beviel én dat deed het dus sinds januari heb ik mij een domeinnaam aangeschafd. Dus ik blog bijna een jaar of bijna een halfjaar afhankelijk van hoe je het bekijkt …

4. Ben je een fulltime blogger of is het puur een hobby en heb je daarnaast nog werk of school? (zo ja wat?)
Ik wou écht heel graag dat ik een fulltime blogger was maar helaas. Ik studeer momenteel nog en als alles goed gaat heb ik wellicht nog een paar jaartjes studeren voor de boeg maar wie weet daarna?

5. Wat vind je omgeving (familie en vrienden) van je blog?
Dat hangt echt af van persoon tot persoon in mijn gezin zelf snappen ze niet zo goed wat dat eigenlijk inhoud ‘bloggen’ en vooral niet hoeveel tijd daar eigenlijk insteekt. De tijd die er insteekt is iets wat anderen uit mijn omgeving vaak ook niet snappen dat is natuurlijk heel jammer maar er zijn gelukkig ook veel mensen uit mijn omgeving die het juist heel leuk vinden en die af en toe mijn blog checken, mijn opa bijvoorbeeld laat redelijk vaak een reactie achter onder een blogpost (wat natuurlijk heel lief en leuk is). Die personen zijn natuurlijk een enorme steun!

6. Heb je een bepaalde routine in het boggen gecombineerd met je offline leven?
(bepaalde upload dagen, bepaalde dagen dat je echt voor je blog gaat zitten?)
Een erg lastige vraag ! Meestal ben ik niet zo chaotisch maar dat is de planning van mijn blog niet meegerekend… Ik heb wegens omstandigheden helaas mijn blogplanning regelmatig moeten aanpassen. Momenteel komt er elke woensdag en vrijdag om 6 uur ’s ochtends een blogpost online.

7. Waar haal je jou inspiratie vandaan voor je blog?
Uit alle daagse dingen eigenlijk… Over dingen waar ik het met mijn mama of beste vriendin over heb gehad, dingen die op school aanbod zijn gekomen, een gevoel of emotie, iets waar ik die dag aandacht of mee bezig was… Eigenlijk zowat alles wat op mijn hart of lever ligt gooi ik op mijn blog ! Ik schrijf ook graag reviews van de boeken die ik lees en de films en series die ik kijk. Het irritante is dat telkens als ik wil gaan slapen, ik mijn dag overdenk en zo ontstaan er al halve blogposts in mijn hoofd. Dat mag je niet tegen houden zo’n “inspiratie” maar ik wil dan eigenlijk gewoon slapen. Dus zet ik het uit mijn hoofd met als gevolg dat ik de volgende dag enkel maar de titel niet meer weet. Van de titel start ik dan maar opnieuw… Ah ja ik bekijk het dan zo :Ik blog op gevoel : ik bedenk een onderwerp en laat mijn “buikgevoel” daarover los en natuurlijk mijn vingers op het toetsenbord .

8. Wat wil je nog met je blog bereiken?
Ik zou heel graag mijn blog professioneler maken: een professionele lay-out, een onafhankelijke webhost voor mijn domeinnaam… Uitgenodigd worden voor persevents; alles erop en eraan zodat ik hopelijk wanneer ik met mijn studies klaar ben van mijn blog mijn eigen bedrijfje kan gaan maken zodat ik een fulltime blogger kan worden!

9. Ben je naast je blog nog meer actief op social media? (Links)
Ja absoluut ! Ik ben ENORM verslaafd aan social media! Het is ’s ochtends het eerste wat ik “check” . Zoals de meesten hen krant lezen eigenlijk is dat een “no go” maar het is sterker dan mezelf !
Ik heb een facebookpagina voor mijn blog die noemt gewoon “haveadreamto.com” (https://www.facebook.com/haveadreamtocom-1447402732183628/?ref=hl)
Op twitter kan je me vinden onder de naam @haveadreamto.com(https://twitter.com/haveadreamto) en op instagram kan je me dan weer vinden onder de naam eline_wijns. (https://www.instagram.com/eline_wijns/ )
Dat zijn de voornaamste 😉

10. Heb je nog een handige tip voor mede bloggers of lezers?
Ik zou zeggen “leef je droom”. Daar gaat mijn blog ook om en ik moet zeggen ik heb er al veel uit geleerd.
Ik hoor ook elke dag dat dingen niet in mijn bereik liggen maar toch ga ik ervoor. Ik heb nooit veel van een taal gezien (Nederlands dus ook niet) want ik ben maar laag opgeleid maar ik blog toch ondanks dat zovelen mij dat afraden en ik studeer momenteel ook verder, wat ook zovelen mij hebben afgeraden.

Volg je hart en laat niemand je zeggen dat je iets niet kan of dat je iets niet bent! Dat bepaal jij namelijk helemaal zelf! Dus volg je hart en ga voor die droom !
Om af te sluiten met een van mijn favoriete quotes:
“reach for the moon
even if you miss
you’ll land among the stars”.

Eline, heel erg bedankt voor je deelname aan het bloggers interview en de mooie woorden uit de quote!

Ken jij Eline al

Advertenties

4 gedachtes over “Bloggers Interview: Eline – haveadreamto.com

  1. Eline zegt:

    Super om dit te zien, ik vond het heel leuk om op al je vragen te antwoorden ! Heel erg bedankt dat ik aan het Bloggersinterview mee mocht doen !

    Zeker aangezien er zoveel is dat ik nog wil aanpassen en veranderen aan men blog… Maar komt goed heb al veel leuke ideeën in men hoofd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s