Onze eerste ervaring met UBER

uber1
bron
Wij gaan eigenlijk nooit met een taxi, we wonen zelf in een klein dorpje en als je ergens heen wil is een eigen auto gewoon erg makkelijk. Je hoeft hier in de omgeving ook niet betaald te parkeren dus dat scheelt zeker een hoop. Nu hebben wij twee weken terug voor het eerst een Uber geregeld en vandaag deel ik je onze ervaring daarmee.

5 november hadden wij een bedrijfsuitje van Mathieu zijn werk, dit was bij Villa Thalia in Rotterdam, we konden heen en terug met de bus geregeld door het werk, of met eigen vervoer. Wij kozen ervoor om met de bus mee te gaan. Het parkeren daar is namelijk erg prijzig.
Op het laatst kregen we te horen dat Afro Jack kwam draaien, maar ze hadden geen idee hoe laat. Dus hebben we gekeken naar mogelijkheden om met een taxi terug naar de zaak te gaan (Numansdorp) Met vrienden zouden we dan allicht goedkoper uit zijn dan de parkeerkosten.

Op internet las ik over fikse prijzen dus we twijfelde wel, tot ik las over Uber! Goedkoop, snel en makkelijk via een app! Nou en of dat makkelijk was.

De Uber app kun je gewoon gratis downloaden en je hoeft je dan alleen maar te registeren.

Je kan je gratis registeren en met het gebruik van Paypall of credticard kun je bij de Uber betalen. Het handige is dat je goed kan zien waar de Uber taxis zich bevinden en het wordt aangegeven hoe lang het duurt voor de auto bij je is. Ook vind ik super handig dat er wordt aangegeven welke auto je komt halen, hoeveel plek ze hebben, wie je chauffeur is en wat het kenteken is, zo weet je zeker dat je in de goede auto stapt. (het plaatje is even een voorbeeld va dit moment in Rotterdam)

screenshot_20161114-140341

De eerste rit krijg je €20,00 korting als je de actiecode google gebruikt en zo besloten wij dus met 4 man een Uber te regelen. We zijn opgestapt in Rotterdam en moesten dus naar Numansdorp. We waren (met de korting van €20,00) €26,85 kwijt, voor een rit van 24 minuten (27 kilometer) in de app kun je dit allemaal erg goed nalezen.

screenshot_20161114-135945

Als je uitstapt bij de chauffeur klikt hij op zijn scherm einde rit en je hebt zonder te knoeien met geld betaald via je paypall of creditcard. Ik kreeg gelijk een melding via de app dat de betaling was voldaan en wat de prijs was.

Dus in principe zouden we €46,85 hebben betaald met vier man voor deze rit en ik heb om mij heen gehoord en natuurlijk ook zelf onderzocht dat dit totaal niet duur is. Onze chauffeur had ook flesjes water in de deur die je kon gebruiken zonder extra kosten, hij legde ons prima uit wat de bedoeling is, wat Uber was en hoe het tot stand is gekomen en hoe het allemaal werkt, echt een hele aardige man.

Wij gaan dan nooit met een taxi, maar ik denk dat als zo`n situatie zich voordoet, wij zeker weer overwegen om met Uber op stap te gaan. Uber start nog niet in elke stad of dorp, maar vanuit (nu nog) Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht wordt je overal gebracht waar je heen moet.

Wij waren in ieder geval super tevreden over de prijs, service en het Uber concept en gaan er zeker als het nodig is nogmaals gebruik van maken.

Heb jij ervaring met Uber?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s